-1 C
Kraljevo
subota, 8. feb. 2025.

Top 5 ove nedelje

Najnovije vesti

Pileći gulaš na lovački način: recept sa belim vinom, ruzmarinom i ljutom papričicom

Ako volite gulaš, ovaj recept za pileći gulaš na lovački način je prava poslastica. Ovaj recept koristi belo vino, ruzmarin i ljutu papričicu kako bi dao poseban ukus. Možete koristiti celo pile isečeno na komade ili samo belo meso, u zavisnosti od vaših preferencija.

Sastojci:

  • 160 ml maslinovog ulja
  • 1,5 kg cele piletine isečene na 8 delova (ili mešavina bataka i karabataka)
  • 4 čena belog luka, sitno iseckana
  • 2 male ljute papričice, sitno iseckane
  • 2 grančice ruzmarina, listova ubranih i sitno iseckanih
  • 430 ml belog vina (plus dodatno, ako je potrebno)
  • 80 ml crvenog vinskog sirćeta
  • So i biber po ukusu

Priprema:

  1. Zagrejte polovinu ulja u šerpi sa poklopcem na srednje jakoj vatri. Dodajte polovinu piletine, sa kožom nadole, i pržite dok ne dobije zlatnu koricu, oko 7-8 minuta sa svake strane. Zatim izvadite piletinu i ponovite postupak sa preostalim uljem i mesom.
  2. Vratite sve komade piletine u šerpu. Dodajte sitno iseckan beli luk, ljute papričice i ruzmarin, pa začinite solju i biberom. Prelijte sve sa belim vinom, poklopite šerpu i smanjite vatru.
  3. Kuvajte poklopljeno oko 1 sat i 10 minuta, povremeno okrećući meso, sve dok ne omekša i sos ne postane gust.
  4. Poslednjih 10-15 minuta kuvanja sklonite poklopac kako bi sos dodatno zgusnuo. Ako je potrebno, dodajte još malo vina ili vode.
  5. Kada je piletina skuvana i sos postigne odgovarajuću gustinu, umešajte sirće i kuvajte još 1-2 minuta.

Servirajte i uživajte u ovom ukusnom jelu!

IZVOR: STVAR UKUSA

Povezane vesti

[the_ad_group id="1161"]

Preporuke autora