23 C
Kraljevo
subota, 15. mar. 2025.

Top 5 ove nedelje

Najnovije vesti

Zdrava jesenja čorba od povrća i crvenog pirinča

Ovaj recept donosi savršen spoj zdravlja i ukusa, idealan za sve one koji žele obogatiti svoj jelovnik jednostavnim, ali hranljivim obrokom. Uz crveni pirinač bogat vlaknima, povrće poput šargarepe i pečuraka donosi svežinu, dok soja sos i začini dodaju dubinu ukusa. Priprema ovog jela ne zahteva mnogo vremena, a rezultat će zadovoljiti i najizbirljivije nepce.

Sastojci:
1 kašika ulja
1 šargarepa
10-tak pečuraka
70 g graška
1 mladi luk ili manji praziluk
1 kašičica soja sosa
3/4 kašičice morske soli
1/4 kašičice mlevenog crnog bibera
2 kašičice šećera
200 g crvenog pirinča
1.5 l vode
prepečen susam za posipanje

Način pripreme:
Iseckajte šargarepu i pečurke na kockice. Zagrejte ulje u velikom tiganju, dodajte šargarepu, pečurke, grašak, seckani mladi luk, pa sve dinstajte oko 8 minuta. Dodajte soja sos i kuvajte jos minut, pa sklonite sa strane.

U veliki lonac stavite da se kuva pirinač u posoljenoj vodi, pustite da provri, a zatim smanjite jačinu i ostavite poklopljeno da krčka oko pola sata, ili dok pirinač ne postane mekan. Začinite mlevenim biberom i šećerom, pa dodajte proprženo povrće i kuvajte još 5 minuta.

Uživajte u ovom jednostavnom, a opet izvanrednom jelu koje će vas osvojiti svojom šarenom kombinacijom povrća i mirisnog pirinča. Posluženo toplo, sa dodatkom prepečenog susama, predstavlja savršen način da se osvežite i napunite energijom. Prijatno!

Povezane vesti

[the_ad_group id="1161"]

Preporuke autora