Top 5 ove nedelje

Najnovije vesti

Napravite odličan prebranac

Prebranac je posebno aktuelan u vreme posta.

Lagan za pripremu prebranac je uvek odlična ideja za ukusan vikend ručak.

Sastojci

500 g pasulja tetovca

700 g crnog luka

2-3 lista lorbera

so i biber po ukusu

1 dcl ulja

1 kašika mlevene crvene paprike

Priprema

Opran pasulj prokuvati u čistoj vodi, ocediti ga i još malo proprati pasulj. Sipati čistu vodu za otprilike 2 prsta iznad pasulja i staviti ga da se kuva. Kuvati ga dok ne omekša (paziti da se ne prekuva, zrna treba da su cela, a mekana). Paziti da pasulj ne zagori, treba da se krčka na tihoj vatri. Količina vode ne sme da bude suviše velika već toliko da pasulj bude samo potopljen.

Povezane vesti

Preporuke autora

This will close in 42 seconds